24 Kasım 2017 Cuma

İstiklal Marşımızın Kabulü Konulu Etkinliğe Yoğun İlgi

23 Mart 2016 Çarşamba 15:43 tarihinde eklendi | 1336 defa okundu
            12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü vesileyle Yüksekokulumuzda bir etkinlik tertip edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlikte Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan kısa bir belgesel filmi izlendi. Ardından Okulumuz Türk Dili Okutmanı Mahmut Can Büyükbozdogan " Milli Mücadele Dönemi'nde Akif ve İstiklal Marşı'nın Kabulü " konulu bir sunum yaptı. Mehmet Akif 'in mütevazi bir yaşam tarzına sahip olduğunu belirten Büyükbozdogan; " Akif, yakın dönem tarihimizin tartışmasız en müstesna sahsiyetlerinden biridir. Onu doğru anlamak bu günü doğru okumayı da beraberinde getirecektir." dedi.

Son olarak İstiklal Marşımızı okuma yarışmasında birinci olan öğrencimiz Hasan İlbasan İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okudu.