20 Eylül 2017 Çarşamba

2017 ÖSYS SONUÇLARINA GÖRE KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!

09 Ağustos 2017 Çarşamba 13:51 tarihinde eklendi | 1840 defa okundu

2017 ÖSYS SONUÇLARINA GÖRE KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN KAYIT

YERLERİ VE İŞLEMLERİ

KAYIT TARİHLERİ VE KAYIT YERİ ADRESLERİ

Dileyen adaylar bulundukları yerde e-Devlet üzerinden e-kayıt yaptırabilirler.

Dileyen adaylar ise kayıt hakkı kazandıkları birime şahsen başvurarak yüz yüze kayıt yaptırabilirler.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ELEKTRONİK KAYIT

e-Devlet resmi adresi olan https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak e-Hizmetler bölümü

altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki bölümde Üniversite E-Kayıt

seçeneğini seçerek karşınıza gelen ekran üzerindeki adımlar geçilerek e-kayıt işlemini

gerçekleştirilebilirsiniz. e-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında

gerçekleştirilecektir.

Kaydını e-Devlet üzerinden yaptıran adayların aşağıda ifade edilen “Kayıt İçin Gerekli Belgeleri” en

geç 29 Eylül 2017 tarihine kadar kayıt yaptırdıkları okulun öğrenci işlerine teslim etmeleri

gerekmektedir.

YÜZ YÜZE KAYIT

Yüz yüze kayıt yaptırmak isteyenler için ise 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında kayıt hakkı kazanılan okulların binasında şahsen veya noter vekâleti ile yapılacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1)      Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı  yada  yeni tarihli mezuniyet belgesi.

2)      Bir ortaöğretimden mezun olamayan öğrencilerimiz okullarından mezun olacak durumdadır. Yazısı(ıslak imzalı)

2. İkinci Öğretim Öğrencilerimiz İçin; öğrenim ücretlerinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, (Öğrenim ücretlerini bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Halk Bankası veya Ziraat Bankası şubesine ya da İlçemizdeki Ziraat Bankası şubesine 11 Ağustos - 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında Öğrenci Numaranızı(yeni sdü öğrenci numarası) banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz).

Öğrenim ücreti yatırılırken kurumsal tahsilât sistemi kullanılacağından dolayı Yurtiçindeki Tüm Şubelerden havale masrafı talep edilmeyecektir.

HALK BANKASI BANKAMATİKLERİNDEN ÖDEME Giriş-->Kurum Ödemeleri-->Harç-->Ödeme Yapacağınız Kurumun Bağlı Bulunduğu İl Plaka Kodu (:32 yazılacak)--->SDÜ--->Öğrenci No girerek Öğrenim Ücretinizi yatırabilirsiniz. 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ(Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir.) İkinci Öğretim Öğrencilerinden Bakanlar Kurulunun 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında

Yükseköğretim Kurumlarında cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkısı ve öğrenim ücretlerine dair kararı henüz açıklanmadığı için kayıt sırasında 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı öğrenim ücretleri tahsil edilecek olup, ilgili karar açıklandığında her hangi bir fark olması durumunda bahar yarıyılında mahsup edilecektir.) 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenim Ücretleri İçin Tıklayınız

3) 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

YENİ ÖĞRENCİ NUMARASI ÖĞRENMEK İÇİN;

Öğrenci Bilgi Sisteminden öğrenebilirsiniz öğrenci bilgi sistemine girmek için;

https://obs.sdu.edu.tr adresinden “Öğrenci No Öğren” linkini kullanarak TC Kimlik Numaranızı girmek suretiyle öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz. Şifreleriniz TC Kimlik Numaralarınızın Son 8 hanesi olarak atanmıştır. obs.sdu.edu.tr sitesi en iyi 1024 x 768 piksel ekran çözünürlüğü ve Internet Explorer 7.+ ziyaret edilebilir.

ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDAN HENÜZ MEZUN OLAMAYAN ADAYLARIN DİKKATİNE

Bir ortaöğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt olamayan ve ortaöğretim sorumluluk sınavı veya ek sınav sonucunda ortaöğretimden mezun olamayan öğrenciler normal sürede geçici kayıtlarının yapılmasına, durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2017 ÖSYS'de kayıt hakkı kazandıkları programlara 29 Aralık 2017 tarihine kadar kesin kayıt yaptırabilirler. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.